Labrotorsdager i august 2019

Torsdag 8. og 15. august fra kl. 16.00 til kl. 19.00

 

Labrotorsdagene er familiedager med aktiviteter som passer for alle aldersgrupper.

 

Torsdag 8. august viser medlemmene i Kongsberg Automobilselskap frem veteranbilene sine. 

Alle som er interessert i veteranbiler bør ta seg en tur til Labro torsdag 11. august. Da stiller medlemmer fra Kongsberg Automobilselskap opp på Labro og viser frem bilene sine fra kl. 17.00. Veteranbiler liker imidlertid ikke regn og eierne tar derfor værforbehold.

I tillegg vil det være demonstrasjon av gamle vegmaskiner på Vegmuseet og på Vassdragsmuseet er det demonstrasjon av kvern, stampemølle og vannpumpe. Det er også en rekke ulike aktiviteter for barn, blant annet kjempesprettert, kulelabyrint, fløting i minitømmerrenna og snekring av små kvernkaller. Det er også en natur- og kultursti som passer for hele familien.

Kl. 18.00 er det spesialomvisning om veihistorie. Det vil blant annet bli fortalt om grunnboring, et fagområde hvor Buskerud var blant pionerfylkene i Norge. Grunnboring er blant annet svært viktig for å redusere faren for ras, noe man tydelig kunne se viktigheten av da Skjeggestadbrua raste sammen.

 

 

Torsdag 15. august gjentar vi tidligere års suksess og har korn som tema

Nå er det snart høst og innhøstingen av kornet står for tur. Denne dagen viser vi hvordan kornet ble behandlet tidligere. Barna kan  få treske med sliul på den tradisjonelle måten, male korn på håndkvern og deretter bake sitt eget flatbrød. Flatbrødet steker vi til slutt på takke.

Det er også en rekke andre aktiviteter for barna, blant annet fløting i minitømmerrenna, kulelabyrint og skyting med kjempesprettert. I tillegg er det demonstrasjon av vegmaskiner på Vegmuseet. Kl. 17.00 er det spesialomvisning om Labros historie.