Labrodagen 2018

27. mai kl. 12.30 - 16.30

Aktivitetsdag for hele familien på Labromuseene

Våren nærmer seg og forberedelsene til årets Labrodag er i full gang. Blant årets nyheter er blant annet repslaging og demonstrasjon av en manglekasse, som kanskje best kan forklares som en industriell utgave av mangletreet.

På programmet finner vi også danseoppvisning ved Kongsberg Spel- og Dansarlag. Efteløt bygdekvinnelag steker flatbrød over åpen ild med smaksprøver og selger sveler. Kongsberg Hagelag selger og prikler planter og tidligere fløtere forteller og viser film om fløting .

Det vil være en rekke demonstrasjoner, blant annet av effekt av sikkerhetsbelter, kvern, stampemølle, stangfelt, vannpumpe, bormaskinen «Snøgg» til boring av vannrør av tre, håndboring av trevannrør, saga på Labro, steinknusing, enskinnetransport, fjellboringsutstyr, snøfreser og verkstedmaskiner.

Av aktiviteter for barn kan vi blant annet nevne:

I tillegg er Galleri Labro åpent og det er salg av mat på Labrokafeen

Under kan du se noen av aktivitetene og stemningen fra tidligere år. 27. mai kan du oppleve dette og mer.